Morotsmuffins
När man blir sugen på bakverk mitt i veckan får man ta till nyttigare knep. Jag hittade ett recept på morotsmuffins här som jag ändrade något. Jag skippade de rivna morötterna, tog 1 helt ägg och 2 äggvitor (istället för 4 äggvitor) och använde färska hallon i frostingen.


Ca 8-10 muffins
2,5 dl havregryn mixade till mjöl (havremjöl)
2 skopor vaniljproteinpulver (60 g)
2 tsk kanel
1 tsk kardermumma
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 dl stevia strö
1 ägg
2 äggvitor
1 barnmatsburk morotspuré (125 g)
3/4 dl vatten
Frosting:
1/2 paket Philadelphia (light eller vanlig)
1/2 dl kvarg
2 msk vaniljproteinpulver
mosade hallon (Jag tror det hade varit underbart gott med citron i frostingen, men jag hade ingen hemma)
- Blanda torra och ingredienser i olika bunkar och blanda sedan samman allt till en smet. Fylla muffinsformer till lite mer än hälften. Grädda i max 15 minuter på 175 grader. När muffinsen svalnar gör du frostingen. Den kan antingen spritsas genom en plastpåse eller bara kletas på.