På begäran
Ida efterfrågade receptet på fetaostpajen som jag gjorde till påskmiddagen igår. Därför kommer det här;

Mandelpaj med fetaost/tomat (Ursprungligen från boken "Den nya GI-metoden", men något ändrad".
Pajdeg:
2,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
80-100 g smör
salt/peppar
- Rör ihop ingredienserna och låt stelna något i kylen i 15 minuter. Tryck ut i formen och förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader (nedre delen av ugnen).
Fyllning:
150 g fetaost i tärningar
rostad, konserverad paprika
1 kruka basilika
100 gram bladspenat
ca 15 små plommontomater
vitlök
1 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
2 ägg
salt/peppar
- Lägg spenaten i pajskalet. Toppa med hackad, grillad paprika, hackad basilika och tärnad fetaost. Fördela tomaterna jämnt. Blanda ägg, grädde, mjölk, pressad vitlök, salt och svartpeppar och häll över pajen. Grädda pajen i ca 25 minuter på 200 grader.