Hörupp!
Lyckat brödbak! Äntligen. Självförtroendet är tillbaka. Nä men skämt åsido så fick jag till det på brödfronten idag. Dock ska jag snart ge mig på utmaningen att baka ett surdegsbröd. Ett sådant som ska jäsa i ett dygn. Det blir ju otroligt gott och på helgen kan man lyxa till det lite extra med gott bröd. Idag blev det ett snabbakat valnötsbröd.



1 st valnötsbröd:
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl (jag använde 3 dl fullkorn & 2 dl siktat)
0,5 dl krossade linfrön
1,5 dl hackade valnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 msk sirap
3 dl yoghurt (3% naturell)
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan sirap och yoghurt och blanda till en kletig smet. Kleta i smeten i en klädd brödform. Låt vara i ugnen i 45-60 minuter, mitt var inne i minst 60 minuter.