Brödbak och thaigryta
Provade ett recept på morotsbröd som jag hittade här. Min form är alldeles för stor och degen får därför för stort utrymme och växer inte så mycket. Men jag hoppas det är gott.


Det blev en enkel thaigryta till middag, men jag tröttnar aldrig på smakerna. Går att göra på oändligt många sätt med olika grönsaker och protein.


Röd currygryta med kyckling:
400 g kyckling
broccoli
blomkål
purjulök
1 burk kokosmjölk
2 msk röd curry
1 msk kycklingfond
2 msk konserverad ingefära
citorngräs
chilikrydda
salt
Stek kycklingen i bitar med 1 msk röd curry, lägg åt sidan. Använd samma panna och stek purjulöken med resten av curryn. Häll i kokosmjölk, 1 dl vatten, fond, ingefära, chili, citrongräs. Låt puttra i 10 minuter. Lägg i broccoli & blomkålsbuketterna och låt puttra i 5 minuter. Lägg i kycklingen igen och puttra tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt.