Ratatouille med ägg
Efter ett sent benpass på gymmet (för mig är det sent när jag är färdig klockan 7) kom jag hem till en sambo som tack och lov börjat på middagen. Det blev ratatouille med ägg. Kan det bli nyttigare? Eftersom jag var vrålhungrig fick ett par knäckemackor göra rätten sällskap.

4 portioner
1 aubergine
1 zuccini
1 paprika
1 lök
3 vitlöksklyftor
1,5 dl vitt vin
5 dl krossade tomater
chilipulver, paprikapulver, persilja, timjan,
salt
peppar
4 ägg
- Hacka grönsakerna i lagom stora bitar. Stek aubergine i rikligt med olivolja några minuter. Tillsätt sedan resten av grönsakerna och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt vitlök och alla kryddor, snåla inte! Häll på vin och krossade tomader och låt puttra på låg värme i 15 minuter. Knäck i äggen och låt puttra tills vitan är klar men gulan fortfarande är rinnig. Det är beräknat till ett ägg/person men jag hade kunnat äta två utan problem.