Halv åtta
Återigen var det dags för en halv åtta-middag för oss som vägrar lämna Lund. Det vi syftar på är att vi är de enda som stannat kvar i Lund hela studietiden medans resterande 4 deltagare tagit sig utomlands. Det var min tur idag och jag bjöd tjejerna på lite orientaliska kebabspett, halloumisallad, hummus och paprikasås.



Kebab till 4 personer:
600 g nötfärs
1 ägg
1 msk salt (salta ordentligt!)
1 msk kalvfond
1 knippe hackas färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikakrydda
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 krm muskotnöt
svartpeppar
- Värm ugnen till 175 grader. När det gäller måtten på kryddorna är det bara en uppskattning. Krydda riktigt ordentligt! Färsen behöver mer kryddor än man tror. Blanda samman allt och tryck ut färsen på blötlagda träspett. Lägg spetten på gallret i ugnen med en plåt undertill som kan samla upp fett och vätska. Snurra spetten någon gång under tillagning. Tillaga cirka 15 minuter.