enbravardag.blogg.se

En blogg om som tipsar om enkla knep för en hälsosam vardag. Inga krusiduller. Inte några långa utlägg om vad som är bra och dåligt. Inget passar alla. Bara goda, nyttiga recept, produkttips och träningsinspiration. Det roligaste i livet helt enkelt.

Kycklinggryta och jordgubbspaj

Publicerad 2013-02-05 19:28:00 i Mat & Recept,

Kycklinggrytor är en räddare i nöden när man inte har någon fantasi. Blir alltid gott och kan göras lite hur som helst. Ikväll gjorde jag en Curry-mango-chili gryta. 
Kycklingfiléer
harricoverts
paprika
1,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk chiliisås
2 msk mango chutney
1 msk kycklingfond
1-2 vitlöksklyftor
curry, chilipulver, paprikakrydda
  • Stek kyckling i kryddorna, blanda i chilisås, mango chutney, kycklingfond och 1 dl vatten. Häll i grädden och cremefraichen och pressa i vitlöken. Krydda med extra curry. Låt puttra ca 8-10 minuter och lägg i grönsakerna, låt puttra några minuter till. Vi åt grytan med matvete. 
Det fick även bli en liten dessert idag. Rensade kyl och frys i hopp om att hitta något att snaska på ikväll. Tyvärr var det relativt tomt, men hittade frysta jordgubbar längst in i frysen. Gjorde ett försök till jordgubbspaj. Testade en annan typ av pajdeg denna gång.
2 pajer:
Jordgubbar
30 g smör
1 dl mandelmjöl
1 ägg
2 msk havregryn
1,5 msk stevia
1 msk solroskärnor
  • Blanda allt och kleta det över jordgubbarna. Grädda på 200 grader i cirka 15 minuter. Får se senare om den är godkänd!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

22 år och sambo. Läser sista terminen på PA-programmet i Lund. Är nyfiken på allt som har med träning, mat och hälsa att göra.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela