enbravardag.blogg.se

En blogg om som tipsar om enkla knep för en hälsosam vardag. Inga krusiduller. Inte några långa utlägg om vad som är bra och dåligt. Inget passar alla. Bara goda, nyttiga recept, produkttips och träningsinspiration. Det roligaste i livet helt enkelt.

Mug-cake fika

Publicerad 2013-06-20 15:17:42 i Bakning, recept,

Goddagens! Herregud vad varmt och fuktigt det är. Hade behövt duscha konstant. Avverkade mitt sista gympass  nu innan resan. Ska ta en powerwalk i värmen medan tvätten torkar. Sedan är det hög tid att börja packa inför Grekland eftersom vi är borta på midsommarfirande hela dagen imorgon. Gjorde en liten eftermiddagsfika i form av en mug-cake. För min del hade kokosen kunnat uteslutas men annars var den exemplarisk. Jag adderade lite kanel och kardermumma. Recept hittar ni här
 
 
 
 

Grilla lax!

Publicerad 2013-06-19 09:15:12 i Mat & Recept,

Häromdagen var vi nere hos mina föräldrar i Falsterbo. Det vara dock bara min mamma, Crille och jag som åt middag och vi grillade en 2-kilos färsk lax. Helt underbart gott och mycket lättare än att grilla t.ex. nötkött. Lägg den i massa folie och ös på med kryddor som salt, peppar och dill. Skiva några citronskivor och täck laxen. En såhär stor bit tar cirka 25-30 minuter på grillen.

Morgonjogg

Publicerad 2013-06-17 13:16:50 i Träning,

Eftersom vi bara fokuserade på överkropp igårkväll hade jag pigga ben imorse! Kände mig dock trött i andningen ganska fort och kom dryga 5 kilometer. Körde därefter lite trappträning, vilket jag nu inser inte är min grej! Var nära att snubbla flera gånger. Hädanefter får St Hans backar utgöra nivåträning. Mindre skaderisk! Är nu påväg ner mot Falsterbo för några timmar på stranden med Malin och ikväll en middag hos svärföräldrarna! Med mig har jag en smarrig sallad från salads & smoothies, bästa salladerna!

Trappträning

Publicerad 2013-06-14 09:06:02 i Träning,

Godmorgon! Här i Lund öser regnet ner men jag har planerat utomhusträning i trappor. Får se om jag avviker från planen och drar till gymmet istället. Ska dela med mig av träningspasset senare. Är ganska nöjd över att ha en resa inbokad om en vecka, sommaren verkar inte komma tillbaka på ett tag... Har precis ätit frukost i form av två mackor med jordnötssmör. Gud vad längesen! Mumsigt värre. Ikväll ska vi hem till Crilles syster och äta middag, dricka vin, spela spel och leka med Minja.
 
 

Tonfiskfylld avokado

Publicerad 2013-06-14 08:38:00 i Mat & Recept,

Tonfiskröran gör jag på 1 burk tonfisk, 1 msk majonäs, 1 msk turkisk yoghurt, 1 tsk dijon, lite hackad rödlök, kapris, salt & peppar. Verkligen ett jättegott pålägg på knäckebröd eller som här tillsammans med avokado.

22 juni

Publicerad 2013-06-13 10:20:00 i

Åker vi till den här vackra hamnstaden, Rethymnon, på Kreta. Längtar ihjäl mig. 
 
 

Söt-salta cashewnötter

Publicerad 2013-06-11 10:24:23 i Mat & Recept,

Mums, yummi, nom-nom. Kan inte beskriva dessa läckerheter bättre än så. Jag blandade 3 dl cashewnötter med 2 msk honung, några nypor salt och sesamfrön. Sprid ut på bakplåtspapper och in med läckerheterna i ugnen på 200 grader. Rör om och håll koll så de inte bränns. Tar ca 10 minuter innan de är perfekta, men det kan gå snabbare! 
 
 
 

Majskyckling

Publicerad 2013-06-09 20:47:41 i Mat & Recept,

Det är verkligen stor skillnad på kycklingfilé och kycklingfilé. Vi köper ibland fryst och ibland färsk. Igår blev det extra lyxigt med en majskycklingfilé med skinn. Något som dessutom räddar det mesta i köket är en köttermometer. Det blir liksom alltid saftigt. Till kycklingen åt vi ungsrostad potatis, vitlök, mangosalsa och sallad. Sommarmat!

Hemmaträning

Publicerad 2013-06-09 16:00:03 i

God söndag! Hoppas ni mår bra. Vi har ägnat dagen åt att städa, handla mat och träna ett "hemmapass". Det är faktiskt ganska enkelt att få ihop en halvtimmes svettande. Vi började med uppvärmning och körde därefter cirka 8 styrkeövningar i 3 olika omgångar. Som avslut blev det boxning och hög puls. Det var riktigt svettigt kan jag lova. Här kommer några av de övningar som utgjorde dagens träningspass. Sweat baby sweat!
Gå upp och ner på ett bord. Det ska kännas i rumpan på det ben som du kliver upp med. 20*3  
Rumplyft med brandvarnare 20 * 3
Breda Squats. Tår och knän pekar åt samma håll. Tyngen på hälarna. 20*3
Breda armhävningar 20*3
Förutom dessa övningar gjorde vi en del där man behöver vara två personer. Till exempel att stå i plankan och försöka nudda varandras händer. 
 

Ett väldigt tråkigt hejdå

Publicerad 2013-06-08 12:06:13 i

Det har blivit dåliga uppdateringar den här veckan. Det är väl sommarens fel antar jag. Man märker att statistiken sjunker såhär års och jag märker att mitt intresse för att läsa bloggar och blogga blir mindre. Men jag kommer uppdatera emellanåt. Ska inte ge upp den här gången. Träning och hälsa känns ju ännu mer aktuellt den här tiden på året. Igår hade vi examensceremoni. Det var jättehärligt att samla allas familj och vänner och få ett avslut på studietiden. Jag kände mig dock riktigt tom efteråt. Tårarna rann hela dagen och jag ville verkligen spola tillbaka tiden och göra om det igen. Extra ledsen är jag över att inte få träffa Siri varje dag. Tur att hon återvänder till Lund i höst. Jag fick ett par Rayban-glasögon av Crille, en fin skål av Crilles familj och pengar av min familj. Tack så otroligt mycket! På kvällen åt vi middag på Klostergatans fisk. Vi njöt av varje tugga. Det var bara så utsökt!
 Världens finaste Stupid.
Man kan verkligen räkna det manliga könet på en hand.
 

En god helg!

Publicerad 2013-06-03 22:21:57 i Mat & Recept, Träning,

Lite dålig uppdatering här ja... Har haft en superbra helg dock! I lördags var vi hos Erica och firade att fem av oss tjejer nu tar examen. Erica hade lagat en supergod middag och vi fick en fin present av henne, Maggi och Sofie. Annars har det varit ganska lugna puckar här hemma. Crille och jag skulle träna tillsammans i lördag men när vi kom till gymmet halv 4 var det stängt. Sommartiderna har infunnit sig och därmed begränsade öppettider. Konstigt på ett av Sveriges största gym kan man tycka. Eftersom vi var så inställda på träning och himlen plötsligt öppnade sig fick det bli inomhusträning. Boxning och blandad styrketräning. Riktigt svettigt och jobbigt. Det finns alltså inga ursäkter även när gymmet är stängt och det ösregnar ute. Eftersom helgen innehållit mycket alkohol och mycket gosaker i form av t.ex. pizza, chips. kladdkaka känner jag för en extra nyttig vecka! Det blir dock svårt med två studentfester, den första i form av min lillebrors! Men något glas bubbel kan man unna sig. Kvällens middag efter ett bra pass på gymmet blev kyckling med fetaostsallad. 
 
 
 

Vänner på besök

Publicerad 2013-06-01 11:21:27 i

Igår hade vi en jättetrevlig kväll med Johana och Filip. Vi bjöd på lite sommarmat i form av fläskfilé och vitlöksrostad potatissallad. Till efterrätt en hallonmousse. Johanna som aldrig druckit rödvin har börjat få mersmak på den röda drycken. Nu är det bara kaffe hon ska klara av innan hon blir vuxen på riktigt ;)

Om

Min profilbild

Emilia

22 år och sambo. Läser sista terminen på PA-programmet i Lund. Är nyfiken på allt som har med träning, mat och hälsa att göra.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela