enbravardag.blogg.se

En blogg om som tipsar om enkla knep för en hälsosam vardag. Inga krusiduller. Inte några långa utlägg om vad som är bra och dåligt. Inget passar alla. Bara goda, nyttiga recept, produkttips och träningsinspiration. Det roligaste i livet helt enkelt.

En biff av tonfisk

Publicerad 2013-08-21 20:41:00 i Mat & Recept,

Ett väldigt roligt experiment, inspirerat av Fanny, som jag provade häromdagen. Precis som hon säger så smakar den verkligen sushi, hela rätten. Vi serverade dessutom med en Wasabi-sås. Gott, billigt och nyttigt!
Skittråkig bild som inte gör något på tallriken rättvisa.
Tonfiskbiffar ca 3 portioner
4 små burkar tonfisk i vatten, eller två stora
hackad purjolök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk mixad ingefära på burk
1 msk fiberhusk
1 msk japansk soya
1/2 msk wasabi
1 ägg
 
Mixa ingredienserna, eller bara blanda ihop dem. Rulla till biffar eller bollar och stek i kokosolja. Servera med en turkisk yoghurt med lite wasabi och lime. Mumsigt värre.
 
 

Mugcake med hallon & jordnötssås

Publicerad 2013-08-21 20:29:31 i Bakning, recept,

 
Mugcake:
3 msk havregryn
1 msk proteinpulver fitnessguru "milk chocolate"
1 tsk stevia
1 krm vaniljpulver
1 krm bakpulver
1 msk jordnötssmör
2 msk mjölk
2 äggvitor
 
  • Mixa alla ingredienser med en stavmixer, fyll en smord (gärna med kokosolja) mcrosäker mugg och kör på högsta effekt ca 4 minuter. 
 
Jornötssås
värm upp jordnötssmör med mjölk.
 
 

Litta Maud

Publicerad 2013-08-09 08:30:30 i Mat & Recept,

Delar med mig av några enkla rätter återigen. Fick för mig att göra en pastarätt igår, det händer nästan aldrig att vi äter det. Använde glutenfri pasta gjord på majs och ris, mest för att jag var nyfiken på den och för att gluten inte är kroppens bästa vän. Den var supergod, om något dyr dock - 39 kronor, men räknar man per portion så är det ändå småpengar. 
Tonfiskpasta 4 portioner:
Pasta till 4 personer
2 stora burkar tonfisk
1 zuccini
1 dl cremefraiche
1 msk dijon
1 tsk honung
saften av 1/2 citron
parmesan 
ruccola
salt & peppar
  • Koka pastan. Hyvla zuccinin i tunna remsor med en potatisskalare. Rör ihop cremefraiche, dijon, honung, citronsaft, salt & peppar. Häll av oljan från tonfisken och blanda ner i pastan. Blanda ner zuccinin och såsen och gegga ihop allt! Toppa med lite hyvlad parmesan och ruccola. Enkelt, billigt, smaskigt!
En annan av mina favoriter är verkligen laxen. Jag tröttnar inte. Glasera den med härliga marinader och släng in i ugnen. Vi serverar ofta med ugnsrostade grönsaker av olika slag!
Marinad till Lax
Soja
Hackad vitlök
teryaki
sambal oelek
olivolja
peppar
 
Nu ska jag jobba min sista dag innan 1 veckas semester. Har haft kvällsjour hela veckan, plus att jag hade jour förra helgen. Är något trött då vi har en stressig tid. Ska innan jobb idag köra ett hårt styrkepass. Tänker köra tunga vikter och färre reps. Idag är jag riktigt taggad, vilket är skönt då min motivation varit något låg de sista veckorna. 

Microkaka med Hallonfluff

Publicerad 2013-08-08 08:34:00 i Bakning, recept,

Godmorgon! Jag börjar klockan 11 den här veckan och har därför tid att göra saker på förmiddagen. Dock har jag svårt att släppa jobbet då vi har en stressig vecka MINST SAGT. Ska bli skönt med en veckas semester för att samla nya krafter. I helgen ska vi hem och mysa med våra föräldrar, på söndag ska vi troligtvis kolla runt på visningar av lägenheter i Malmö(!!!), sedan har vi planerat någon mysig utflykt till Österlen eller Köpenhamn innan vi åker till Stockholm torsdag-söndag. FÅR TRÄFFA JENNY IGEN!!! Hursomhelst. Tänkte lägga upp en liten härlig microkaka innan jag flyger iväg till gymmet. Hinner inte köra så långa pass den här veckan men det blir nog ett konditionspass på ca 40 minuter. Här kommer min microkaka som är inspirerad av Emma, men jag har gjort några ändringar.
 
Kakan - stavmixa ihop allt och lägg i en smord(kokosolja är perfekt) microsäker skål. Kör på högsta effekt ca 4 minuter, kakan ska ha en fast konsistens. 
 
2 msk havregryn
2 msk kokosflingor
1 msk mandelmjöl
1 msk carobpulver (kakao fungerar också)
1 tsk stevia strö
1 krm bakpulver
1 msk jordnötssmör
1 mosad banan
2 äggvitor
 
Hallonfluffet - Vispa äggvitan fluffig med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop. Häl över kakan.
1 äggvita
1 dl hallon
1 tsk stevia strö
en klick yoghurt eller kvarg.
 
 
 
 

Sådant man kan sakna

Publicerad 2013-08-07 09:51:00 i Livet,

Fick plötsligt en liten saknad efter de åren man fortfarande bodde hemma hos mamma och pappa..Småsaker i vardagen som exempelvis:
  • På sommaren när mamma alltid kom hem med svenska jordgubbar stup i kvarten. Jag har kanske ätit jordgubbar 3-4 gånger den här sommaren...
  • Pappa som alltid köpte frukostbullar efter sin morgonträning på helgerna.
  • Att alltid bli välkomnad av en (numera två) hysteriskt glada hundar
  • Att aldrig vara ensam hemma
  • Att kunna låna bilen när man ville göra små ärenden
  • Att sitta i trägården på sommaren och äta middag, det har inte blivit mycket grillat den här sommaren.
  • Morgontidningen! Som jag dock aldrig läste, men den fanns liksom där och jag kunde kika på framsidan
  • Att pappa dödade alla spindlar åt mig. (Vi har i stort sett inga spindlar i lägenheten men de få gånger vi har måste Crille såklart låta den leva och försiktigt bära ut den på balkongen. Något som gör mig otroligt nervös)
Det jag saknar allra mest är såklart min familj. Som tur är har jag världens bästa sambo och världens mysigaste liv här. Men ibland kan man hitta små saknader. Det är tur att kärlek kan existera på så många håll!
 
 
 
 
 

Nytt tips!

Publicerad 2013-08-07 08:40:59 i produkter,

Hej!
Jag skäms ju lite när jag ser att ni fortfarande tittar in här trots att jag är så hemskt dålig just nu. Jag vet egentligen inte varför, men troligtvis för att tiden plötsligt inte räcker till. Ska försöka bättra mig. Jag tänkte tipsa er som inte använder proteinpulver om dessa portionspåsar från fitnessguru! Prova beställa några olika smaker och se vad du tycker! One Whey Isolate är min rekommendation, även om den varianten är något dyrare. Den är också bättre. French Vanilla är supergod!!! Nu har jag beställt hem några olika smaker för att prova. Jag blandar i yoghurt, gröt, kakor, proteinbollar men det finns oändligt många möjligheter :) En påse isolate kostar 15 kr och vanlig whey 9kr , den räcker till 2-3 portioner vid användning i yoghurt eller gröt. Jag har beställt i smakerna: french vanilla, peanut butter, rocky road, milk chocolate och melon yoghurt. Berättar vad jag tyckte när alla provats!
 
Bild lånad från fitnessguru.se
 

Om

Min profilbild

Emilia

22 år och sambo. Läser sista terminen på PA-programmet i Lund. Är nyfiken på allt som har med träning, mat och hälsa att göra.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela