enbravardag.blogg.se

En blogg om som tipsar om enkla knep för en hälsosam vardag. Inga krusiduller. Inte några långa utlägg om vad som är bra och dåligt. Inget passar alla. Bara goda, nyttiga recept, produkttips och träningsinspiration. Det roligaste i livet helt enkelt.

Frö, frukt och nöt-musli

Publicerad 2013-03-31 18:22:51 i Bakning, recept,

Receptet hittar ni här. Jag har varierat genom att byta ut hasselnötter mot sötmandel och gojibär mot aprikoser. Ta det ni själv föredrar! Massvis med nyttigheter i en enda skål. 

Mandelmjölk

Publicerad 2013-03-31 18:03:00 i produkter,

I min smak är mandelmjölken inte lika vass som havremjölken. Däremot är den hälften så kaloririk och innehåller knappt några kolhydrater alls. En smaksak alltså.

Min typ av påskmat

Publicerad 2013-03-29 13:54:08 i

Idag har jag en helt sjuk träningsvärk i rygg och mage. Jag känner muskler som jag inte trodde fanns. GÖTT! Vi har storstädat lägenheten från det allra minsta dammkornet och nu känns det verkligen RENT. Pappa hämtar oss klockan 17 men innan dess tänkte vi hinna inom gymmet en sväng. Idag har de öppet 15-19, vilket måste vara de konstigaste öppettiderna. Varför inte typ 11-15 om det nu bara ska vara öppet fyra timmar? Jaja. Idag blir det ingen styrka för min del utan tänkte bränna bort lite påskgodis och choklad på crosstrainern (samt göra plats för nytt). 
Min typ av påskmat som vi åt igår. Rökt makrill, matvete, sallad och citronsås. Citronsåsen köpte jag färdig och den smakade verkligen vidrigt!!! Som en söt, sliskig, konstgjord dessertsås. Ingen hit. Men resten var såklart underbart gott!
 

Lyx

Publicerad 2013-03-28 17:45:59 i

Serier och en öl i sängen. Ganska lyxigt. 

Äta, äta, äta

Publicerad 2013-03-28 16:22:00 i

Ibland måste man påminna sig själv om hur ofta man måste äta när man tränar. Det räcker inte att äta frukost, lunch och middag utan gärna 2-3 mellanmål under dagen. Det är dock inte ett problem för mig då min kropp oftast säger ifrån var tredje timme och då behöver jag fylla på. Därför har jag ofta en proteinbar med i väskan när det blir sådär akut. Är jag hemma brukar jag lyxa till med lite turkisk yoghurt, nötter och bär (på bilden), eller en knäckemacka med ägg. Ett mellanmål kan med fördel innehålla både protein, kolhudrater och fett - precis som en vanlig måltid, därför är en frukt inte tillräckligt.
Idag har jag bockat av ett träningspass med intervaller på löpbandet och därefter fokus på mage. Har sedan varit runt i Lund och lånat böcker, fixat påskägg till C och handlat middag. Nu ska jag snart tvätta. Imorgon blir det en rejäl storstädning här hemma och sedan åker vi hem fredag-lördag för att fira påsk med våra två familjer. Glad påsk på er!!!

Morgonshopping!

Publicerad 2013-03-28 09:23:00 i Träning,

Tog mig en tur in på sportamore och beställde hem lite nytt i träningsväg. Jag vet. Onödigt kanske men ack så roligt. Jag får ge bort lite av mina träningskläder för att ge plats.
 

 
Bilder från sportamore.se

Mellanmål

Publicerad 2013-03-27 22:05:49 i produkter,

Ett glas havremjölk tillsammans med färdigskalade physalis, vilket smaskigt mellanmål. Vi försöker byta ut mjölkprodukter så gott det går, alltså inte bara välja laktosfritt. Crille är känslig mot laktos, men det är ännu göra bättre att utesluta mjölkprodukter helt och hållet. Dricka havremjölk, steka i kokosolja är små saker som gör skillnad. Men i vissa situationer får det räcka med laktosfritt! Jag har inga problem med laktos eller mjölkprodukter, men att dra ner på dessa livsmedel är bara bra eftersom de är så svåra för kroppen att bryta ner. 

Det enkla och goda

Publicerad 2013-03-27 13:35:00 i Mat & Recept,

Dagens lunch fick bestå av äggmackor med perfekt kokta ägg. På tal om ägg så är det nästan ett måste att ha gottigheter framme nu i påsk, gärna i chokladform. Efter några sådana till efterrätt ska jag bege mig till gymmet. 
 
 
 
 

Biggest looser

Publicerad 2013-03-27 08:09:31 i

Jag bara älskar det amerikanska biggest looser. Det finns inget annat program som får mig att gråta till varje avsnitt, oftast av lycka. Tycker det är så coolt att se deltagarna kämpa och bli hälsosamma trots att deras tuffa förutsättningar. Den här kvinnan var min favorit den senaste säsongen. Så jäkla envis. 
Bilden är hämtad från google. 
 
Såg precis på nyhetsmorgon att man numera kommer in på lärarlinjen med endast 0,1 poäng på högskoleprovet eftersom det numera har så dåligt rykte. Jag tycker det är så fruktansvärt fel. Det är ju ett av de viktigaste yrkena och kräver verkligen rätt människor. Dags för politiker att agera.

Crilles special

Publicerad 2013-03-26 17:27:12 i

Den här goda soppan lagade Crille igårkväll. Jag kan inte skriva ut receptet men som ni ser inneåller den tomat, paprika, potatis, mozzarella och basilika. Skitgott rent ut sagt!
 

Hitta formen

Publicerad 2013-03-26 11:01:00 i Träning,

Hej vänner!
Jag sitter nu och tar igen mig från ett konditionspass med blandade intervaller på löpband och cykel. Det kändes sådär. Har varit tungt ett tag nu. Hoppas det vänder snart! Var hos frisören igår och fick klippa till topparna, skönt som tusan. Hoppas ni har en skön dag och hinner njuta av solen!

Adidas

Publicerad 2013-03-25 19:02:44 i

Det har varit låg aktivitet den här helgen, framförallt här på bloggen. Har mest bara latat oss i Falsterbo med god mat och massa godis. Har ändå blivit en hel del träning. Mamma och pappa kom hem med träningskläder från adidas till både mig och Crille. Jag var klädd från topp till tå i adidaskläder idag på gymmet, inklusive strumporna!

 
 
 
 

Tentadag och stundande Falsterbohelg

Publicerad 2013-03-22 08:03:58 i

Jag har varit helt ur fokus denna vecka. Ta bara exemplet från igår: Mamma och pappa kör hit bilen till mig, jag ska då skjutsa dem till tåget så de kan åka vidare till Köpenhamns flygplats. Det mest naturliga hade kanske varit att köra ner till Lunds central. Men nej. Ja kör till centralen i Malmö. Ingen av oss tänker på att samma tåg går direkt från Lund... tankspridd? Ett annat exempel är att jag bad Crille handla middag igår, men glömmer att vi inte har någon frukost överhuvudtaget. Gissa vad frukosten idag fick bestå av!? Keso och en proteinbar... Örk. Jag hoppas att mitt fokus kommer vara bättre i eftermiddag när en tenta i företagseknomi ska avverkas. Därefter far vi hem till Falsterbo för att hjälpa till med hundarna. 
 

Plugga?

Publicerad 2013-03-20 12:19:00 i

Mandel/kokoskakor! Receptet hittar ni här. Jag hade inga mandlar hemma så fick skippa den detaljen. Ska bli smaskigt till eftermiddagskaffet. 

Frusen

Publicerad 2013-03-19 15:32:46 i Mat & Recept, Träning,

Hej!
Idag sitter jag hemma med tentaplugget. Började dagen med löpning på gymmet och har sedan försökt ta mig igenom kapitel för kapitel utan att dö av tristess. Som vanligt när man sitter helt stilla så länge börjar jag frysa och det spelar ingen roll om jag tar på mig flera lager kläder. Den enda utvägen jag såg var att köra ett kort men intensivt boxningspass med hantlar. På 10 minuter var jag riktigt varm och fick mer energi. Passade på att pigga upp själen med lite fina färger i form av banan, apelsin och hallon.

Indisk variant på köttfärssås

Publicerad 2013-03-17 20:20:55 i Mat & Recept,

Det här kommer jag göra oftare som variant på den vanliga köttfärssåsen. Älskar den tydliga kokossmaken.
Indisk köttfärssås - 4 portioner:
4-500 g köttfärs
2 morötter
200 g rödkål
1/2 purjulök
1 burk kokosmjölk
2 msk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta
gul curry
paprikakrydda
salt/peppar
  • Hacka kål och purjulök. Riv morötterna. Bryn köttet och släng  därefter på grönsakerna. Tillsätt soja, vitlök och kryddor. Fräs en stund och tillsätt kokosmjölken. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Krydda inte för mycket om du gillar kokossmaken. Annars kan man ta i rejält för att få en starkare smak. 

Hemma!

Publicerad 2013-03-17 18:09:22 i Träning,

Hej! Kom hem vid tre i eftermiddags och tog mig ganska fort till gymmet för att köra lite mage och triceps (ingen hets att komma igång med tentaplugget inte). Har även fått inspiration till enkel hemmaträning från mitt fitnessmagasin som jag läste på tåget. Att boxas med 1-kilos vikter i händerna. Sjukt bra explosiv träning framförallt för axlarna. Vem vill inte ha fina markerade axlar liksom?
Vi hade verkligen en toppenbra weekend i Stockholm med massa soltimmar, shopping och god mat, öl och vin. Det känns som jag är helt ur form dock. Har tenta på fredag så det blir fokus på plugg och träning i veckan, men inte mycket annat! Just nu förstår jag inte hur jag tänkt att jag ska hinna plugga in allt på fyra dagar, men det måste helt enkelt lösa sig. Jag är ju inte den som pluggar längre än till 5-6 på dagarna heller... 
l

Fredagen

Publicerad 2013-03-16 09:26:27 i Mat & Recept,

Igår hade vi en superbra dag men på kvällen började C må dåligt, vi trodde han blivit magsjuk. Det var nog ett falskt alarm tack och lov! Idag skulle vi egentligen äta frukostbuffé på ett hotell en bit härifrån men vi tar det lugnt här hemma istället nu på morgonen. Solen skiner. Det blev en löprunda på Djurgården igår och kanske en till idag!   Det har även blivit en hel del shopping!
Gårdagens frukost: Hembakade scones, yoghurt med valnötter och bär.
 
Gårdagens lunch på Café John Chris

Grekisk/turkisk Meze

Publicerad 2013-03-15 09:00:19 i Mat & Recept,

Gårdagens middag kan nog vara bland det godaste jag ätit på flera år. Fick inte med allt på bild men det ni ser är: Basilikalindad panerad halloumi, rödbetor med festaost och pinjenötter, friterade calamaris med aioli, lammfärsbullar i en tomatsås och grillad tonfisk. Därutöver åt vi även en grekisk charktallrik. Jag överdriver inte när jag säger att det var det absolut godaste på LÄÄÄNGE. Dessutom fick man generöst med vin och personalen var jättetrevlig.

Ett hej från Stockholm

Publicerad 2013-03-14 18:45:18 i

Kallt men helt underbart väder här i stockholm. Kom fram vid 11 i förmiddags och har sedan spenderat dagen på stan, promenerandes, shoppandes och fikandes. Redan på tåget åt vi kanelbullar och muffins, det är svårt att hålla en bra kost när man inte är hemma. Intalar mig att vi promenerar bort lite av det. Ikväll ska vi äta på en turkisk/grekisk restaurang här på Östermalm. Det blir alltså lite meze/smårätter, vilket alltid går hem hos mig.

Tar helg!

Publicerad 2013-03-13 17:42:42 i Mat & Recept,

Jag var egentligen inte alls hungrig efter skolan idag. Troligtvis för jag åt en bra lunch med mycket protein. Var dock tvungen att slänga ihop ett litet mellanmål ändå. Ska hem till Ida ikväll och få middagen serverad, känns superlyxigt! Att bara hänga i hennes och Siris sällskap känns som en perfekt onsdagkväll efter en jobbig dag. Mina fina fina vänner. Imorgon åker jag & C upp till sthlm för en långweekend. Kan inte beskriva hur jag längtar. Vi åker iväg men kommer ändå hem på något sätt. Ska inte göra något speciellt när vi är där. Äta extra gott både hemma och på restuarang, shoppa lite, strosa runt i förhoppningsvis klart och soligt väder. Mysfaktorn kommer bli hög den här helgen. Kommer säkert lägga upp bilder på god mat, vet dock inte hur hälsofaktorn kommer se ut, men det får ni ha överseende med!
Yoghurt, keso, äpple, valnötter, honung, kanel.
 
 

Ratatouille med ägg

Publicerad 2013-03-13 07:39:46 i Mat & Recept,

Efter ett sent benpass på gymmet (för mig är det sent när jag är färdig klockan 7) kom jag hem till en sambo som tack och lov börjat på middagen. Det blev ratatouille med ägg. Kan det bli nyttigare? Eftersom jag var vrålhungrig fick ett par knäckemackor göra rätten sällskap.
4 portioner
1 aubergine
1 zuccini
1 paprika
1 lök
3 vitlöksklyftor
1,5 dl vitt vin
5 dl krossade tomater
chilipulver, paprikapulver, persilja, timjan, 
salt
peppar
4 ägg
 
  • Hacka grönsakerna i lagom stora bitar. Stek aubergine i rikligt med olivolja några minuter. Tillsätt sedan resten av grönsakerna och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt vitlök och alla kryddor, snåla inte! Häll på vin och krossade tomader och låt puttra på låg värme i 15 minuter. Knäck i äggen och låt puttra tills vitan är klar men gulan fortfarande är rinnig. Det är beräknat till ett ägg/person men jag hade kunnat äta två utan problem. 
 
 
 

Lång dag

Publicerad 2013-03-12 16:55:20 i

Det har varit en lång dag. Vi har suttit här hemma från 9-17 med grupparbete/redovisning som dock gick väldigt bra. Ska snart iväg och träna, betydligt senare än vad jag föredrar, men hade min vilodag igår och har därför galet mycket spring i benen! Lägger upp en bild på frukost i form av yoghurt, keso, carobpulver, granola och mullbär.

Röd currygryta med fitnessnudlar

Publicerad 2013-03-11 21:21:54 i Mat & Recept,

Till min senaste beställning från fitnessguru fick jag ett paket fitnessnudlar på köpet. Kalorifria "nudlar" helt enkelt. Hade aldrig tänkt beställa själv så därför var det kul att få prova gratis. De ser inte särskilt aptitliga ut men  smaken var bättre än jag tänkt mig. Egentligen smakar de väldigt lite men med mycket sås och starka smaker var de ganska trevliga.
Röd currygryta:
Kyckling, broccoli, paprika, lök, minimajs, kokosmjölk, röd currypasta, malen koriander, kycklingfond, jordnötssmör, citrongräs, salt och peppar. Har inte den minsta aning om måtten utan kör på känsla, det blir alltid bäst så. Och gud så gott det var.

Chokladbollar i NY tappning!

Publicerad 2013-03-11 18:11:00 i Bakning, recept,

Idas blogg hittade jag ett nytt recept på chokladbollar. Givetvis hann jag precis komma hem innan jag satte igång med baket. Den här varianten är kalorisnålare, billigare och lättare att göra. Dock måste jag säga att nöt-varianten är snäppet vassare, men ändå ett mycket bra recept. Jag tillsatte en skopa proteinpulver "french vanilla" istället för stevia/vaniljpulver. Därför är bollarna både fettsnåla och proteinrika. Fantastiskt.
 
Ingredienser:
1,5 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk kaffe
1 skopa proteinpulver vanilj (alternativt 3 msk stevia + 1 tsk vaniljpulver)
en nypa salt
100 g lättkvarg
kokos
 
Mixa alla torra ingredienser och tillsätt sedan kvarg och kaffe. Min smet blv ganska lös (tog extra kaffe) och jag tillsatte därför mer havregryn. Rulla i riven kokos och förvara i kylen!

Caseinpudding

Publicerad 2013-03-11 07:14:07 i Bakning, recept,

Caseinpudding gjord på caseinprotein från fitnessguru "tiramisu", vatten och carobpulver. Varma hallon till det. Måste erkänna att jag borde valt chokladsmak på proteinet, var inte helt förtjust i den här smaken. Men perfekt för att stilla sötsuget på kvällen och låta musklerna få något att jobba med under natten.

Fulländad vecka

Publicerad 2013-03-10 17:25:14 i Mat & Recept, Träning,

Har genomfört en hel träningsvecka enligt schema, plus lite extra därtill! Borde tagit en dag till vila men eftersom kommande veckor innehåller en weekend i Stockholm, tentavecka och därefter en helg i Falsterbo (lägg märke till skillnaden på weekend och helg) kommer träningen inte bli lika intensiv den närmaste tiden. Imorgon ska jag även ta en välförtjänt paus från gymmet (eller?). Tanken var att mars månad verkligen skulle bli styrketränings-fokuserad och därefter ska mer fokus läggas på konditionsträning i april/maj, fortfarande blandat med styrketräning. Än så länge går planeringen ganska bra. Får se om man kan toppa den där sommarformen! Här kommer en bild på gårdagens middag. Inga konstigheter - Varmrökt lax, blomkålsmos, grönsaker och romsås.
 

Nytt godis

Publicerad 2013-03-10 08:34:24 i produkter,

Tog en tur in i hälsobutiken istan igår. Hittade äntligen carobpulver som jag letat länge efter! Det är ett pulver som smakar kola/choklad men är supernyttigt. Köpte även kokosolja och mullbär. Ingen billig historia men det räcker nog länge!

Intervaller

Publicerad 2013-03-09 11:54:22 i Träning,

Gud! Pust! Flämt! Vi körde intervallträning i blåsten idag. Har ont i öronen trots hörlurar och halsbränna så det tjuter om det. Men skönt som tusan var det! Det ser inte särskilt brant ut på bilderna men kan lova att det var mycket värre. Snacka om att ha energi till dagen nu. Happy weekend!

Helgfrukost

Publicerad 2013-03-09 09:30:31 i Mat & Recept, Träning,

Idag är det stängt på gymmet vilket jag tycker är tråkigt. Det är bara på helgen som jag och Crille kan träna tillsammans, därför är det extra mysigt att gå dit en lördagsförmiddag. Jag körde konditionspass igår och plöjde igenom 9 km. 5 km vanlig löpning och 4 km intervaller. Kände mig inte i superform men allt går så länge man bestämmer sig!! 
 
Helgfrukost med min älskade. Det är så underbart att vakna tillsammans och äta frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon. En av veckans bästa stunder.
Yoghurt, keso, blåbär och passionsfrukt!
 

Fredagslyx

Publicerad 2013-03-09 08:35:31 i Mat & Recept,

Oxfilé, blomkålsgratäng och en flaska rött. Vad mer kan man begära en fredagkväll? Att dessutom ha världens bästa sambo är en ganska stor bonus.
Blomkålsgratäng 2 små formar:
1/2 blomkålshuvud
1,5 dl grädde
1 ägg
2 vitlöksklyftor
valfria örtkryddor
salt
peppar
1 dl riven parmesan (eller annan ost)
  • Sätt ugnen på 175 grader. Dela blomkålen i små buketter. Koka i ca 3 minuter (den ska inte bli mjuk). Lägg blomkålen i små ugnsformar. Blanda resten av ingredienserna (förutom osten) och häll över blomkålen. Toppa med riven parmesan. In i ugnen ca 20 minuter.
 

Ugnsbakad parmesantorsk!

Publicerad 2013-03-08 09:31:18 i Mat & Recept,

Gott, gottigottgott!!! Gör den här torsken! Det kan inte bli enklare och nästan inte godare (!?). Vi har haft tema "fisk och vegetariskt" den här veckan vilket jag bara älskar. 
3 portioner:
3 torskfiléer/torskrygg
100 g riven parmesan (Parmegano reggiano! Inget fusk)
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1/2 citron 
torkad basilika
salt/peppar
  •  Sätt ugnen på 175 grader. Lägg torsken i en ugnsfast form. Blanda creme fraiche, parmesan, pressad vitlök, citron och basilika. Salta och peppra. Tänk på att osten är salt så salta med måtta! In i ugnen i ca 20 minuter.

Frukost torsdag

Publicerad 2013-03-07 19:05:00 i Mat & Recept, Träning,

Dagens frukost blev med yoghurt med protein "french vanilla", valnötter, kokos och jordgubbar. Som en dröm.
 
Gymmet idag: Ben och mage. Är alltid lite svårare att komma till när man tränar sent på eftermiddagen, men det gick helt okej idag. Försöker pusha lite extra med styrketräningen nu och utmana mig själv med extra vikt det sista setet. Det är lätt att man blir bekväm och kör det man brukar, vilket funkar bra om musklerna ska underhållas, men inte om de ska påbyggas. Då ska det svida rejält! 

Tjejmys

Publicerad 2013-03-06 21:28:11 i

Godkväll! Sitter mätt och lite för belåten i soffan efter en kväll tjejkväll med lite för mycket naturgodis. Mår ganska illa ärligt talat. Siria, Ida och Ebba har varit här i vanlig ordning denna onsdag. Det har varit en tradition sedan i höstas att äta middag tillsammans varje onsdag. Vi turas om och bjuder vilket är perfekt. Jag kan få panik när man är många som tillsammans ska laga något. Gillar att vara ensam i köket eller möjligtvis ha någon som hackar och gör precis som jag säger (läs Crille). Ikväll lagade jag kycklingfilé, massa grönsaker i ugnen, jordnötssås och ris. 

Varm sallad med halloumi

Publicerad 2013-03-06 07:50:22 i Mat & Recept,

Halloumi
Rödkål
broccoli
purjolök/salladslök
1 lime
japansk soja
1 msk honung
sambal oelek
salt/peppar
matvete
  • Strimla rödkål och skär broccolin i buketter. Marinera i soja, honung, lime och sambal. Fräs i olivolja på mellanhög värme i ca 10 minuter. Låt inte grönsakerna bli för mjuka, de ska vara ganska krispiga. Under tiden kan halloumin skivas och stekas i smör och matvetet kokas! Servera gärna med en kall yoghurtsås eller liknande. Det saknade vi.

Fitnessguru

Publicerad 2013-03-05 17:58:26 i produkter,

Nya tillskott till familjen kom idag. Nytt whey isolaste proteinpulver med vaniljsmak. Plötsligt kan man göra en underbar proteinrik vanljyoghurt. Köpte även casien-protein som är ett protein med långsamt upptag och som därför passar bäst på kvällen innan läggdags. Det är krämigt och därför är det bättre att göra pudding av än att dricka. Har gjort en tiramisu-pudding som står redo i kylen till senare ikväll. Väntar nu på att min man ska komma hem från gymmet så vi kan börja laga middag! 

Morgonpromenad, frukost och träning

Publicerad 2013-03-05 12:29:41 i Träning,

Tog en halvtimes morgonpromenad vid 7 imorse när solen var på väg upp. Jätteskönt. Gjorde sedan en supergod frukost med yoghurt, keso, granola, kokos, blåbär och jordgubbar. Somrigt värre. Har kört ett rygg/bicepspass på gymmet och ska nu äta en lunch bestående av knäckebröd med olika goda pålägg.
 

Fisksoppa

Publicerad 2013-03-05 08:54:03 i Mat & Recept,

Blev så besviken när jag missade Idas fisksoppa i lördags så gjorde min egen igårkväll. Först storhandling till veckan och äntligen är grönsakslådan fylld igen. Färska bär inhandlades också till frukosten. 
Fisksoppa 4 portioner:
300 g lax
300 g torsk
2 dl räkor 
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
2 msk hummerfond
2 dl vatten
2 dl vitt vin
0,5 g saffran
chilipulver
salt/peppar
  • Skär fisken i kuber. Fräs purjulök och vitlök i olivolja. Tillsätt fond, vin, vatten, kryddor, grädde och creme fraiche. Låt puttra i 15 minuter. Lägg i fisken och låt den bli klar (2 minuter) och tillsätt räkorna precis när soppan är klar.
 

Skön eftermiddag

Publicerad 2013-03-04 16:05:03 i

Med tanke på hur mycket socker jag åt igår tänkte jag att det nog är passande med konditionsträning denna förmiddag, trots att den egentligen skulle vänta tills morgondagen. Det blev 5,5 km normal jogging men därefter var jag alledeles för uttråkad för att fortsätta jogga. Körde därför snabba 200-meters intervaller (200 meter snabb löpning varvat med 100 meters gång) i ca 2,5 kilometer. Höjde hastigheten två snäpp för varje intervall. Verkligen inget för bekväma människor. Hann knappt komma ner i puls innan det var dags för nästa spurt. Tufft men kul. Har spenderat eftermiddagen delvis med plugg och delvis på balkongen med musik. Lagom avstressande eftermiddag.
 
 

Pepp!

Publicerad 2013-03-04 07:53:22 i Träning,

Vaknade med ett leende på läpparna. Är så taggad för att genomföra en träningsvecka utan att bli förkyld eller magsjuk. Våren är här och allt känns lite lättare. Jag hade tänkt promenera kl 6 imorse men när klockan ringde var det fortfarande kolsvart ute, haha. Vet inte riktigt vad jag tänkte. Får bli imorgon när jag inte har skola på morgonen. Dags för lite psykologi och därefter ett träningspass!
 

Lax med sparris

Publicerad 2013-03-03 21:28:00 i Mat & Recept,

Lax med sparris och blomkålspuré. Purén gör du enkelt genom att koka blomkål mjuk och sedan mixa ihop med ca 3 msk grädde, lite smör och philadelphia. Krydda med salt och vitpeppar. Fick återigen användning av min fantastiska mixer! Dock går det lika bra att köra med stavmixer eller elvisp.
Den här sorbén är himmelsk! Smakar som en läskande äppelcider fast mycket bättre. Det märks att vi ätit väldigt mycket socker ikväll i form av glass och godis från hemmakväll. Vi har först skrattat och betett oss extremt barnsligt hela kvällen innan tröttheten tog över och vi båda somnade i soffan. Ungefär som när man var barn och det var påsk eller halloween. Inte bra. Godnatt!
 

Balkonghäng

Publicerad 2013-03-03 15:11:00 i

Jag älskar vår balkong! Sol under hela eftermiddagen och det blir alltid så varmt och skönt tack vara hörnläget. Ingen vind som stör. Har suttit i en timme och bara njutit av värmen. Fräknarna poppar upp från sitt ide. Välkomna tillbaka! Har unnat oss cookies en dag som denna. Kommer bli fler godsaker idag känner jag på mig. Nu ska vi ta en promenad och köpa blommor för att fira in våren. What a feeling!

Morgonpromenad!

Publicerad 2013-03-03 11:58:13 i

Vaknade alldeles för tidigt med en ganska påtaglig huvudvärk. Hoppade i joggingskorna och tog mig ut i solskenet på en morgonpromenad. Ska försöka få till en promenad varje morgon denna vecka eftersom det tydligen ska vara sol nästan hela veckan! Passade på att köpa frallor, pålägg, frukt och grönt och dukade upp en härlig söndagsfrukost som avnjöts med min underbara man. Han har pysslat om mig hela morgonen och vi har haft ett litet minispa i vardagsrummet. Hur lyckligt lottad är jag? 
En inte riktigt lika solig promenad igår.

Snacks

Publicerad 2013-03-02 18:18:45 i Mat & Recept,

Efter en mosig dag i soffan behövde jag få in den där lördagskänslan inför kvällen! Hade inga snacks hemma så fick göra en variant på cips och dippa som vi ofta gjorde när jag bodde hemma. Ser nu fram emot att äta middag hos Johanna och ha en trevlig kväll i Lund!!
Bre ut philadelphia på en tallrik. Toppa med tacosås, tomat, sallad. Hade inga nachos så därför fick knäckebröd duga. Mums!!!! Nyttigt blev det också. Man kan självklart ha vilka grönsaker som helst på toppen. 

Dagens frukost

Publicerad 2013-03-01 16:50:40 i

Inatt blev Crille magsjuk och ännu en ganska sömnlös natt gick av stapeln. INTE KUL. Jag är fortfarande hängig, men är glad att jag klarat veckans måsten i form av seminarium och inlämning. 
Dagens frukost: ugnsbakad gröt med choklad/kokos
1 dl havregryn
2 msk riven kokos
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 äggvita
1 msk kaffe
4 msk mjölk
Honung/stevia
  • Sätt ugnen på ca 180 grader. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggvitan, mjölk och kaffe (kan uteslutas). Häll gröten i en liten form och låt vara i ugnen ca 15-20 minuter. Servera med vaniljkvarg/yoghurt/proteinfluff/frukt. 
 

Om

Min profilbild

Emilia

22 år och sambo. Läser sista terminen på PA-programmet i Lund. Är nyfiken på allt som har med träning, mat och hälsa att göra.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela