enbravardag.blogg.se

En blogg om som tipsar om enkla knep för en hälsosam vardag. Inga krusiduller. Inte några långa utlägg om vad som är bra och dåligt. Inget passar alla. Bara goda, nyttiga recept, produkttips och träningsinspiration. Det roligaste i livet helt enkelt.

Livsnjutare

Publicerad 2013-02-12 19:57:35 i Mat & Recept,

Köpte med en liten box (1,5 liter eller 2 flaskor) från systemet. Ett pinot noir från Nya Zeeland. 180 kronor, alltså 90 kronor flaskan. Gott men kanske inte riktigt prisvärt. Att dricka ett glas vin till maten en tisdagskväll känns som ett bra sätt att lyxa till vardagen och öka mysfaktorn. Det är man värd ibland. Lagade flygande jacob med grönsallad till middag, men var inte så hungrig efter semlan. Lyckades ändå äta två portioner. Typiskt mig. Vara för trogen till rutiner och därmed inte lyssna riktigt på kroppen. 
Flygande Jacob:
1 grillad kyckling
bacon
banan
2 dl vispgrädde 
kycklingfond
1 dl chilisås
Curry
paprikakrydda
chilipulver
salt 
peppar
  • Rensa kycklingen och stek bacon. Lägg i en ugnsäker form. Vispa grädden lätt. Blanda med chilisås och resten av ingredienserna. Var försiktig med saltet eftesom bacon och nötterna är salta. Häll såsen över kycklingen. Lägg halverade bananer på toppen och grädda allt i ugnen i ca 15-20 minuter på 200 grader. Servera med salta jord- eller cashewnötter. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

22 år och sambo. Läser sista terminen på PA-programmet i Lund. Är nyfiken på allt som har med träning, mat och hälsa att göra.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela