Lax & räkgratäng
Jag åt de godaste kanelbullarna idag. Dreglar fortfarande. Ida hade bara köpt färdig kanelbulle-deg och sedan gjort fyllningen själv. Tänk så skönt att slippa den tråkiga delen med jäsning och knådande. Inte min grej! Ikväll lagade jag en typ av gratäng med lax, räkor och parmsesanost. Jättegott och återigen jättelätt. Jag brukar leta inspiration genom att titta runt på bloggar och receptsidor men det slutar alltid med att jag gör min egen variant. Lite är nog lathet men framförallt är det så roligt att själv hitta sina favoritsmaker och kombinationer!
Lax & räkgratäng:
4 laxfiléer
150 g skalade räkor
1 dl creme fraiche
1 dl matgrädde
1 dl vatten
1 msk fiskfond
citronpeppar
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1 dl parmesan (eller mer)
Lägg filéerna i en ugnsform. Blanda alla ingredienser utom räkor och parmesan i en skål. Häll blandningen över fisken och sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Ta ut fisken och strö på räkor och parmesan. In i ugnen i ytterligare 10 minuter. Servera med en god sallad!