Recept på Musli
Här kommer världens lättaste recept, återigen. Jag brukar inte mäta i deciliter utan höftar ganska rejält, allt handlar ju om vad man vill ha mycket respektive lite utav. Alla måtten är därför väldigt utbytliga. Det enda som bör vara ett riktmärke är att plåten inte blir alltför full.
Cocoschips - ca 4 dl
Pumpakärnor - 2 dl
Solroskärnor - 2 dl
Sesamfrön 0,5 dl
Krossade linfrön 2 msk
Hasselnötter (skalade) 1 dl
Hackade dadlar
Gojibär
0,5 dl naturell olja (raps)
En massa kanel
Frukt, bär och nötter kan man variera precis hur man vill.
Blanda allt utom krossade linfrön, frukt och bär. Känn efter hur mycket kanel som önskas, det krävs ganska mycket för att få smak. Häll blandningen på en plåt, gärna med bakplåtspapper. Ca 20-30 minuter på 100-150 grader. Jag har råkat bränna min några gånger så det är bättre att ha lägre värme. Ha koll!
När muslin sedan svalnat blandar du i krossade linfrön och frukt/bär.