enbravardag.blogg.se

En blogg om som tipsar om enkla knep för en hälsosam vardag. Inga krusiduller. Inte några långa utlägg om vad som är bra och dåligt. Inget passar alla. Bara goda, nyttiga recept, produkttips och träningsinspiration. Det roligaste i livet helt enkelt.

Hos Allergologen

Publicerad 2013-05-07 15:40:00 i

Jag trodde inte heller det var sant när jag fick höra att jag skulle besöka en "Allergolog", men tydligen är det precis vad de kallar sig. Specialister i allergi. Jag har en frukstansvärt hemsk gräsallergi som i princip förstör större delen av sommaren för mig. Jag bestämde mig därför i år att jag skulle ta tag i problemet och försöka börja en vaccination med tabletter som är ett helt nytt påhitt och som bara finns för gräsallergi. Då tar man tabletterna varje dag i 3(!!) år och sedan är man troligtvis fri föralltid. Låter som en dröm i mina öron. Det var dock svårare än jag trodde. Eftersom vaccinet är så nytt och dyrt måste man först prova en hel säsong med att verkligen ta alla mediciner ordentligt. Däruöver finns det även vaccin via sprutor som jag förmodligen ska prova nästa år om medicinen inte fungerar i år. Jag är inte hoppfull på detta första försök eftersom mina tidigare allergimediciner aldrig hjälpt mig. Hursomhelst. Där var jag idag och fick reda på att jag även är björkallergiker (aldrig märkt). Snart väntar studietidens sista seminarium för min del och därefter ska jag träffa tjejerna för att grilla och spela kubb ikväll! Får passsa på att vistas ute innan gräset blommar och jag går i ide. Tack & hej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

22 år och sambo. Läser sista terminen på PA-programmet i Lund. Är nyfiken på allt som har med träning, mat och hälsa att göra.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela